Гедебеј (округ)

округ во Азербејџан

Гедебеј (азерски: Gədəbəy; руски: Гедабек, Гедабекский район) — административен окру во Азербејџан.

Гедебеј
Местоположба
Население (2006): 90,800
Површина (км2.): 1,290
Повик. бр.: 232
Пошт. бр.: 2100
Гл. град: Гедебеј

ПоврзаноУреди