Гвајана (појаснување)

појаснителна страница на Википедија

Гвајана е името на држава во Јужна Америка.

Политичка карта на регионот Гвајана.

Сепак тоа име може да се однесува и на земјите кои се наоѓаат на Гвајанскиот штит: