„Вљубени девојки“роман на британската писателка Џеклин Вилсон, прв од циклусот „Девојки“.

Содржина уреди

Во романот се раскажува за три другарки: Ели, Нејдин и Магда, кои учат во деветто одделение.[1]

За романот уреди

Весникот „Observer“ го оценил романот со зборот „прекрасно“, BBC Family Life го опишал како „весело, лесно напишан роман“, а School Librarian го оценил како „уште една забавна книга на Џеклин Вилсон...“[2]

Наводи уреди

  1. Џеклин Вилсон, Расплакани девојки. Икона, Скопје, 2009, стр. 185.
  2. Џеклин Вилсон, Расплакани девојки. Икона, Скопје, 2009, стр. 185.