Вустегарт е планина во окрузите Валдек-Франкенберг и Швалм-Едер-Крајс на север од германската држава Хесен. Тоа е дел од планините Келервалд и има височина од 675.3 метарs (2,216 ст).

Шума и кула за набљудување на планината
Камења и вегетација

Планината е во Националниот парк Келервалд-Едерсе, единствениот национален парк во Хесен. Активностите на оваа планина вклучуваат пешачење, нордиско одење, планински велосипедизам и крос-кантри скијање.