„Врв на стрелата“ (англиски: Arrowhead) — филм на режисерот Чарлс Маркис Ворен (Charles Marquis Warren) од 1953 година. Ворен а автор и на сценариото, засновано врз романот на В. Р. Барнет (W. R. Burnett). Главните улоги ги играат: Чарлтон Хестон (Charlton Heston), Кејти Џурадо (Katy Jurado), Брајан Кит (Brian Keith) и Џек Паланс (Jack Palance).[1]

Синопсис

уреди

Ед Бенон (го игра Хестон) работи како извидник во американската војска во Форт Кларк, во Тексас. Тој израснал со Апачите и сонува да помогне во воспоставувањето на мирот и стабилноста во таа област...

Наводи

уреди