Висбаден (германски: Wiesbaden) — град во јужна Германија. Тој е главен град на Хесен со околу 280.000 жители во градот и околу три милиони во неговата околина.

Местоположбата на Висбаден.
Местоположбата на Висбаден.
Висбаден.

Културни установи уреди