Виолончелист (Пол Гоген)

Виолончелист (француски: Le violoncelliste) ― маслена слика од Пол Гоген, која е чувана во Музејот на уметност во Балтимор.[1]

Le violoncelliste
Француски: Le violoncelliste Upaupa Schneklud
Творец Пол Гоген
Година 1894
Димензии 92·73
Место Балтиморски ликовен музеј, Балтимор

Пол Гоген го насликал Фриц Шнеклуд, пријател и професионален музичар, во 1894 година.[2][3]

Наводи уреди

  1. Morice, Charles (5 февруари 2015). Paul Gauguin: L'homme et l'artiste. VisiMuZ Editions. ISBN 9791090996120.
  2. „Overture: The Magazine of the Baltimore Symphony“. Baltimore Symphony Orchestra Association. 1985: 101. Наводот journal бара |journal= (help)
  3. Daix, Pierre (1989). Paul Gauguin. J. Clattés. стр. 259.