Вингст (гребен)

Дојче олимписки со кулата за гледање

Вингст е гребен, висок до 74 метри, во северна Долна Саксонија, Германија .

ГеографијаУреди

Гребенот се наоѓа во североисточниот дел на областа Куксхафен, на само неколку километри јужно од устието на реката Елба на брегот на Северното Море, и западно од долниот крај на Осте помеѓу Каденберг на север и Хеммор на југ . Тој е опкружен со села во округот Вингст . Оддалеченоста кон југ-југозапад од Вингст е езерото Балкзе ; јужно од кој е Варрел Мур .

Геологија и историјаУреди

На Вингст е мал далечен гребен, покриен со мешани шуми, што беше формиран од ледената морена . Тој е опкружен со рамни, поделени благи и борови пејзажи, кои понекогаш се само 1 метар над морското ниво. Долменс што се наоѓа во рамките на Вингст укажуваат на тоа дека имало рано населување во локалното подрачје.

ИнфраструктураУреди

На Вингст може да се постигне преку B 73 федералниот автопат, кој ја пасат областа на исток, како и нејзините странични патишта, а исто така и преку патот Green Green ( Grüne Küstenstraße ), кој го пренесува гребенот кон северозапад. На Вингсе преминал со E9 европски пат на долги патеки, а исто така и по регионални патеки . Канал Неухаус-Булкау се протега во правец север-југ, веднаш зад западните делови на Вингст. На североисточниот раб на Вингст зоолошката градина во Вингст.

ПодигнувањаУреди

Највисоката височина во Вингст е Силберберг (74 м). Меѓу неговите под-врвови е Дојчерскиот олимп (61 м), кој има истоимената кула за набљудување .