Вилеласки јазик — исчезнат американски староседелски јазик. Јазикот е дел од групата на луле-вилеласки јазици и се зборувал во мал дел во Аргентина во близина на парагвајската граница. Изумрел во 2011 г. бидејќи луѓето со време почнале да зборуваат тобаски или шпански јазик.

Вилеласки јазик
Зборуван во: Аргентина
Вкупно говорници: 20
Јазично семејство: Луле-вилеласки јазици
 Вилеласки јазик
Јазични кодови
ISO 639-1: нема
ISO 639-2: vil
ISO 639-3: id=vil vil

Поврзано Уреди

Надворешни врски Уреди