Виктор Ерофеев

Виктор Ерофеев е руски писател.

ЖивотописУреди

 
Виктор Ерофеев

ТворештвоУреди

Награди и признанијаУреди

На 25 декември 2013 година, во новата зграда на МНТ, на Ерофеев му била врачена меѓународната книжевна награда што ја доделува скопската издавачка куќа "Табернакул".[1]

НаводиУреди

  1. "Стотици чекаа за посвета до Памук и Ерофеев", Дневник, година XVII, број 5351, петок, 27 декември 2013, стр. 24.