Википедија:Викиекспедиции 2018/Статистика

ВикиПроект
„Викиекспедиции“
Shared Knowledge Logo.svg
Викиекспедиции.svg
Wikipedia-logo.svg
Кратенки:
ВП:ЕКСПЕДИЦИИ

Во текот на 2018 година биле организирани пет експедиции, со кои биле опфатени следните области:

  1. Пијанец;
  2. Азот;
  3. Дримкол;
  4. Копачка; и
  5. Раец.

УчеснициУреди

Број Експедиција Учесници
1. Пијанец Ehrlich91, Kiril Simeonovski, Firnein и Полупрофесионален Шофер
2. Азот Ehrlich91, Kiril Simeonovski, Firnein, Наташа Величковска и Полупрофесионален Шофер
3. Дримкол Ehrlich91, Kiril Simeonovski, Корисник:Darkocv и Полупрофесионален Шофер
4. Копачка Ehrlich91, Kiril Simeonovski, Brsjakovski и Полупрофесионален Шофер
5. Раец Ehrlich91, Kiril Simeonovski и Полупрофесионален Шофер

СтатистикаУреди

Податоците последен пат се обновени на 13 јуни 2018 во 14:16 (CEST).

Мерка Опис Експедиција Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија Пијанец 30
Азот 27
Дримкол 49
Копачка 40
Раец 15
Вкупно 161
Значително подобрени статии вкупен број на значително подобрени постоечки статии на Википедија Пијанец 24
Азот 33
Дримкол 39
Копачка 34
Раец 9
Вкупно 139
Подобрени статии вкупен број на подобрени постоечки статии на Википедија Пијанец 2
Азот 18
Дримкол 22
Копачка 6
Раец 3
Вкупно 51
Подигнати фотографии вкупен број на подигнати фотографии на Ризницата Пијанец 200
Азот 311
Дримкол 431
Копачка 412
Раец 96
Вкупно 1.450
Искористеност на фотографии учество на бројот на подигнати фотографии искористени во статии во однос на вкупниот број на подигнати фотографии Пијанец 94,50%
Азот 93,57%
Дримкол 93,04%
Копачка 95,15%
Раец 97,92%
Вкупно 94,28%
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници во експедициите Вкупно 7

ПоврзаноУреди