Византија (филм)

Византија е филм, во режија на Нил Џордан. Главните улоги ги толкуваат: Гема Артертон и Саоирсе Ронан.

СодржинаУреди

Две таинствени жени бараат засолниште во едно полураспаднато крајбрежно место, каде осамениот Ноел ги прима во својата куќа „Византија“. Жените, Клара и Еленор, имаат своја тајна - тие се родени пред 200 години и се хранат со човечка крв.[1]

НаводиУреди

  1. Антена, број 845, 5.9.2014, стр. 26.