Вардарска армија

Вардарската армија на Отоманското Царство (турски: Vardar Ordusu) била една од копнените армии под команда на Западната армија. Била формирана за време на мобилизацијата во Првата балканска војна.

Вардарска армија
Активна1912-
ЗемјаОтоманско Царство
ВидКопнена војска
ЗаштитникСултани на Отоманското Царство
Команданти
Истакнати
команданти
Зеки паша

SourcesУреди

Предлошка:Ottoman Forces during the Balkan Wars