Отвори го главното мени

Варвари

(Пренасочено од Варвар)

Visigoths sack Rome.jpg

Варвари се племиња кој сѐ уште живеат во праисторија,немаат основано писмо ниту култура.Повеќето биле номади кои живееле од ограбување на развиените и недоволно заштитени држави. Нивната војска не била доволно организирана,оделе во војна без тактика ,па и затоа често ги губеле битките.