Бургас (општина)

Општината Бургас се наоѓа во југоисточниот дел на Бугарија и е една од составните општини на Бургаската област. Административен центар на општината е градот Бургас. Во декември 2009 година општината имала 13 населени места со вкупно население од 221.830 жители, односно 231.847 со постојана адреса за живеење.

Општина Бургас во областа Бургас, Бугариjа
Населени места во општината се: