Бретонски селанки

Бретонски селанкислика од 1894 година со масло на платно од Пол Гоген на две бретонски селанки во разговор.[1] Сега се наоѓа во Музејот Орсеј во Париз.[2]

Наводи

уреди
  1. „Joconde entry“. Посетено на 23 септември 2021.
  2. „Catalogue entry“. Посетено на 23 септември 2021.