Блискоисточен технички универзитет

Блискоисточниот технички универзитет

Блискоисточниот технички универзитет (турски: Orta Doğu Teknik Üniversitesi) е меѓународен технички универзитет кој се наоѓа во Анкара, Турција. Овој универзитет бил основан во 1956 година. Во Турција е една од најзначајните образовни институции. На универзитетот студираат околу 23.000 студенти.

Нaдворешни врскиУреди