Бистрица (Дрина)

Бистрица е река во Босна и Херцеговина. Оваа река е лева притока на реката Дрина и е дел од сливот на Црното Море.

Бистрица
Местоположба
Физички особености
Особености на сливот
Кањон Бистрица

Icon river tributary L.svg Оваа статија за река е никулец. Може да помогнете со нејзиното уредување!