Бапчорки се женска вокална група која исполнува македонска музика од Егејска Македонија. Песните и пејачките потекнуваат од селото Бапчор, Костурско. Посебно карактеристично за нивните изведби е полифоното пеење. Оваа група е формирана во 1970-те во Радиотелевизија Скопје и благодарение на нив е сочуван дел од фолклорот од Егејска Македонија[1].

Наводи уреди

Надворешни врски уреди