Архаичен египетски јазик

Архаичниот египетски јазик е една од првите фази на развитокот на египетскиот јазик кој се зборувал за време на периодот на раната династија на Египет. Овој период траел до 3400 п.н.е. [1] Нема докази за египетскиот јазик пред периодот на династиите. [2]

НаводиУреди

  1. New York times article
  2. Loprieno, Antonio. Ancient Egyptian: A Linguistic Introduction, Cambridge University Press, 1995. ISBN 0-521-44849-2

ПоврзаноУреди