Арно (река)

(Пренасочено од Арно)

Арно (италијански: Arno) — најдолгата река во Централна Италија веднаш по реката Тибар. Оваа река е долга 241 км, извира на 1.385 м надморска височина на јужната страна од Врвот Фалтерона, на тосканско-ромањолскиот дел од Апенините. Се влева во Лигурското Море, во близина на градот Пиза.

Поглед кон Арно

Галерија

уреди

Наводи

уреди

Надворешни врски

уреди