Ариел (месечина)

месечина на Уран

Ариел — месечина на Уран откриен на 24 октомври 1851 од Вилијам Ласел. Бил откриен во исто време со Умбриел.

Ариел
Ariel
Откривање
ОткривачВилијам Ласел
Откриено24 октомври 1851
Ознаки
Uranus I

Поврзано уреди