Анабаарапски عنّابة, поранешен Бон, Bône) е град во североисточниот агол на Алжир, близу реката Вади Сејбус и туниската граница. Тој се наоѓа во провинцијата Анаба. Има 348,554 жители (во 1998).

Анаба