Азбукум е центар за српски јазик и култура основан во 1995 година. Нуди различни курсеви и програми насочени кон промовирање на јазикот и културата на Србите, како што се курсеви по српски јазик, етно кампови и каравани низ Србија. Работи во Белград и Нови Сад, Србија.

Исто така, нуди онлајн програма за српски јазик, курс базиран на Интернет за оние кои сакаат да учат српски.

Основач и директор на Азбукум е Наташа Милиќевиќ-Добромиров.

Надворешни врскиУреди