Аеродром Аџи Тепе

Аеродромот Аџи Тепе — спортски и воен аеродром во околината на Режановце, Кумановско и го опслужува тој крај[1][2].

Аеродром Аџи Тепе

Аеродром Куманово
Општо
Аеродромски видјавен/воен
Служи заКуманово
МестоположбаРежановце
Надм. височина1,217 ст / 371 м
Писта
Правец Должина Површина
ст м
12/30 3.006 916 земја

Наводи

уреди
  1. vest.com.mk Архивирано на 23 декември 2016 г. Аеромитинг на кумановско Аџи Тепе 10/13/2003
  2. utrinski.com.mk Архивирано на 4 март 2016 г. Да бидеме сплотени во едно за посигурно и посилно утре 16 октомври 2006

Надворешни врски

уреди