Авенија Паулиста

Авенија Паулиста (португалски: Avenida Paulista) е широка авенија во Сао Паоло, Бразил. Се смета за еден од главните финансиски центри на градот, како и еден од нејзините најголеми карактеристични места. Авенијата била отворена на 8 декември 1891 година.

Авенија Паулиста

Надворешни врскиУреди