Џеферсон (округ)

појаснителна страница на Викимедија

Џеферсон (англиски: Jefferson County) — име кое го носат 26 окрузи во САД (од кои еден службено се нарекува „парохија“), сите наречени по деецот Томас Џеферсон (1743-1826), трет претседател на државата и автор на Декларацијата за независност. Окрузите се следниве:

Список на окрузи

уреди

Поранешни

уреди

Поврзано

уреди