Јоана Рубин Дранџер

Јоана Рубин Дранџер (родена на 1 март 1970 година во Стокхолм како Ана Јоана Дранџер ) е шведска авторка, карикатуристка, уметник за книги за деца и илустратор, најпозната по своите графички романи „ Miss Scaredy-Cat and Love и Miss Remarkable and Her Career“ .

Рубин Дранџер е професор по илустрација на Катедрата за дизајн, занает и уметност на Универзитетскиот колеџ за уметност, занаетчиство и дизајн (Konstfack ) во Стокхолм, каде ја дели одговорноста за магистерската програма за визуелна комуникација.

НаводиУреди