Јаворска гора — е рекана планината Сува Гора југозападно од Гостивар.

Јадовска Река
Местоположба
Физички особености
УстиеВардар
Особености на сливот

Течение уреди

Тече низ селото Форино и се влева во Вардар.[1]

Поврзано уреди

Наводи уреди

  1. Петрушевски, Илија; Маркоски, Благоја (2014). Реките во Република Македонија. Скопје: Геомап. стр. 8. ISBN 978-9989-2117-6-8.