École nationale supérieure des mines de Paris

École nationale supérieure des mines de Paris (Mines Paris) — универзитет во Париз, Франција. Претставува еден од најпрестижните и најелитните универзитети и е член на таканаречената PSL Research University, основан во 1783 година.[1]

Познати дипломци уреди

Наводи уреди

  1. Mines ParisTech L’hôtel de Vendôme

Надворешни врски уреди