’Рт на Добрата Надеж

'рт во ЈАР
(Пренасочено од 'Рт на Добрата Надеж)
Релјефна фотографија со ’Ртот на Добра Надеж. Снимка од НАСА

’Рт на Добрата Надеж’рт кој се наоѓа на југот на Африка, поточно во ЈАР. Први го откриле португалските морепловци и била важна точка на патот за Индија. Во близината се наоѓа градот Кејптаун.

ПоврзаноУреди