UTC+08:30 е временско отстапување од +08:30 од UTC. Според стандардот ISO 8601, времето би се запишало како 2021-11-23UTC01:44:20+08:30. Ова време се користи во:

Како стандардно време (цела година)Уреди

Јужна АзијаУреди

Надворешни врскиУреди