UTC+05:45 - ознака за временско отстапување од UTC од +05:45. Часовниот појас се користи во Непал.[1] Таа е една од само трите часовни појаси со 45-минутно поместување од UTC.

UTC+05:45: сина (декември), портокалова (јуни), жолта (цела година), светлосина (морски области)

Како стандардно време (цела година)Уреди

Големи градови: Катманду

Јужна АзијаУреди

  •     Непал – Непалско стандардно време постои од 1986 година, кога Непал го вовел новиот часовен појас откако ги поместиле нивните часовници за 15 минути понапред во однос на нивната претходна зона, индиското стандардно време.[2]

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

  1. Gurlung, Trishna (31 July 2003). „15 minutes of fame- Nepali Times“. archive.nepalitimes.com (155). Посетено на 17 June 2020.
  2. https://www.timeanddate.com/time/zone/nepal/kathmandu