UTC+04:30 е временско отстапување од +04:30 од UTC. Според стандардот ISO 8601, времето би се запишало како 2021-10-03UTC16:02:44+04:30. Ова време се користи во:

UTC+04:30: Сино (декември), Портокалово (јуни), Жолто (цела година), Светлосино - морски површини

Како стандардно време (цела година)Уреди

Јужна АзијаУреди

Како летно време (лето на северната полутопка)Уреди

Јужна АзијаУреди

  • Иран - иранско летно време