Soil Festivities (албум од Вангелис)

Soil Festivities е албум од Вангелис објавен во 1984 година.

„Soil Festivities“
Албум од Вангелис
Издаден1984
Снимен1984, Nemo Studios, Лондон
Жанрелектронска музика
Траење47:59
Издавачка куќаPolydor
ПродуцентВангелис
Вангелис — Хронологија
Antarctica
(1983)
Soil Festivities
(1984)
Mask
(1985)
 Професионални оценки
Прегледни резултати
Извор Оценка
Allmusic 4/5 ѕвездички Review

Список на песни уреди

  1. "Movement 1" – 18:20
  2. "Movement 2" – 6:20
  3. "Movement 3" – 6:06
  4. "Movement 4" – 9:54
  5. "Movement 5" – 7:20

Надворешни врски уреди