Island Records е издавачка куќа, пронајдена од Крис Блеквел во Јамајка. Се наоѓа во Обединетото Кралство, и сега ја поседува Universal Music Group.[1]

НаводиУреди

  1. Perrone, Pierre (1 May 2009). "Island: The record label that changed the world". The Independent. Посетено на 2009-05-01.