Entertainment Weekly (некогаш пишувано и како EW) е американски магазин кој е објавуван од Time кој покрива теми од областа на филмовите, музиката, театарот, книгите и народната култура. За разлика од другите магазини, Entertainment Weekly прикажува вести и критички прегледи.

Entertainment Weekly
Главен уредник Џес Кагле
Категории Забава
Честота Неделна

Издавач

Time дивизија на Time Warner
Тираж 1,798,643
Прво издание 16 февруари, 1990
Земја Њујорк Сити, Њујорк, САД
Јазик Англиски
Веб страница ew.com

Надворешни врски

уреди