Cherrytree Records е американска издавачка куќа и е отпечаток на Interscope Records.

ИсторијаУреди

Cherrytree Records е основана во 2005 година од страна на Мартин Кирсзеннбаум, (Кирс Зен Баум) како германско црешово дрво. Етикетата се фокусира на нови артисти со потенцијал за раст. Cherrytree Records, исто така, има онлајн радио станица која се фокусира на „алтернатива поп“ музика, како и оригинална програма.

Видете истоУреди

Надворешни врскиУреди