465 Алекто

астероид

465 Алектоастероид од главниот појас. Откриен од страна на Макс Волф на 13 јануари 1901 година. Привременото име на астероидот било 1901 FW.

Орбита на астероидот 465 Алекто и неговата положба во Сончевиот Систем