464 Мегера

астероид

464 Мегераастероид од главниот појас. Откриен од страна на Макс Волф на 9 јануари 1901 година. Привременото име на астероидот било 1901 FV. Се наоѓа во близина на Гефеновото семејство, но не е негов член.

Орбита на астероидот 464 Мегера и неговата положба во Сончевиот Систем