462 Ерифила

астероид

462 Ерифилаастероид од главниот појас. Откриен од страна на германскиот астроном Макс Волф на 22 октомври 1900 година. Привремената ознака на истиот била 1900 FQ.

Орбита на астероидот 462 Ерифила и неговата положба во Сончевиот Систем