1703 Бери, со привремена ознака 1930 RB, е каменест флорски астероид, за кој се претпоставува дека е бавен ротатор од внатрешниот дел на астероидниот појас, околу 9,5 километри во пречник. Откриен е од страна на Макс Волф во 1930 година, а подоцна бил именуван според викентискиот свештеник и астроном Роџер Бери.

Астероидот 1703 Бери