Штукарека во источниот дел на Македонија, која се разлева во Струмичкото Поле.[1]

Штука
Местоположба
Физички особености
Извор 
 • местоОгражден
Големина на сливот26,9 км2
Особености на сливот

Реката извира на јужната падина на планината Огражден, поминува низ селото Штука и се разводнува низ полето. Зафаќа сливно подрачје од 26,9 км2.

Поврзано

уреди

Наводи

уреди
  1. Петрушевски, Илија; Маркоски, Благоја (2014). Реките во Република Македонија (PDF). Скопје: Геомап. стр. 81. ISBN 978-9989-2117-6-8.