Шпандау

округ во Берлин

Шпандау (германски: Spandau) — најзападниот округ во Берлин, Германија. Зафаќа површина од 91,91 км2 (втора по големина во Берлин) и има околу 226 100 жители (2003). Сегашен градоначалник е Конрад Биркхолц (ХДУ).

Местоположба на Шпандау во Берлин.
Карл-Шурц-Штрасе во Шпандау.


Координати: 52°33′N, 13°12′E