Шајен

град во Вајоминг, САД


Шајен (англиски: Cheyenne) е главен и најголем град во американската сојузна држава Вајоминг. Според пописот извршен во 2010 година во градот живееле 59,466 жители

Шајен
Cheyenne
Центарот на Чејен
Центарот на Чејен
Центарот на Чејен
Местоположба
Координати

8°44′N″41, 48°7′W″104

Општи податоци
Име
- изворно
Шајен
  Cheyenne
Основан 1867
Официјална страница http://www.cheyennecity.org
Управа
Земја САД
Сојузна држава Вајоминг
Округ Ларами
Географија
Надморска височина 1,848 м
Население
Население 59,466 (2010)

Надворешни врски уреди