Четири за Венеција

Четири за Венеција ( германски: 2 Männer, 2 Frauen - 4 Probleme!? ) е комедија од 1998 година во режија на Вивијан Наеф .

Кратко за филмот уреди

Дејството се одвива околу две брачни двојки: Ник и Шарлот и Луис и Ева.

Ник и Шарлот сè повеќе од зафатени заработувајќи пари, немаат време за љубов или секс - само во вторник. Наскоро, Шарлот наоѓа љубовник, Луис, неуспешен уметник. Луис и Ева, исто така, немаат време за секс: тој мора да најде своја инспирација за уметноста, а Ева се согласува да се откаже од сопствената окупација како уметник и за да може да го издржи своето семејство, кое е составено од нејзиниот маж и нејзините две деца (едното дете има три, другото шест години), се вработува во ресторан.