Црн Камен (Шар Планина)

Црн Камен (планински врв)
Висина 2.320 метри.
Местоположба Македонија Македонија
ВенецШар Планина
Прво освојувањенепознато

Црн Камен е планинскиот врв на Шар Планина, во северозападниот дел на Република Македонија. Тој е составен дел на Шар Планина и неговата височина е 2.320 метри.