Црн Врв (Шар Планина)

Црн Врв (врв)
Црн Врв на Шар Планина.JPG
Поглед на Црн Врв од сртот кај Бистрица (Елема) и Пескови
Висина 2.585 м
Местоположба Македонија Македонија
ВенецШар Планина
Прво освојувањенепознато

Црн Врв (врв) е планинскиот врв на Шар Планина, во северозападниот дел на Република Македонија. Тој е составен дел на Шар Планина и неговата височина е 2.585 метри.