Цепелин – комбинација при напад во ракометот.

При оваа комбинација играчот кој ќе го изведе шутот на голот, скока во голманскиот простор и додека е во воздух ја прима и пред да падне на подот го изведува ударот. Ваквите акции се привлечни и публиката ги наградува со аплауз.

Надворешни врски уреди