Хризип (околу 280 пр. н. е. - ) - грчки философ.

ЖивотописУреди

УчењеУреди

Хризип бил припадник на стоицизмот и ученик на Зенон.[1]

НаводиУреди

  1. „Beleške“, во: Erazmo Roterdamski, Pohvala ludosti. Beograd: Rad, 2016, стр. 135.